RouteSELF MANAGEMENT

Vanuit een holistische visie biedt Compagnon de route je drie krachtige Routes voor onderweg aan. Elke route kan 1 maal per jaar gevolgd worden via onze open kalender

Hoe het gaat met jouw bedrijf en jouw team is de vertaling en de spiegel van hoe het gaat met jou. Staan we stevig geworteld in ons bedrijf, dan stralen we dit vertrouwen uit naar ons team en onze klanten. Gaat achter de schijn van succes echter innerlijke onrust of chaos schuil, dan beroepen we ons op onze hoeden, maskers, beschermingslagen, verdedigingslagen, overtuigingslagen, ego, … om onszelf en ons bedrijf staande te houden. Dit kost echter bijzonder veel energie, tijd en focus.

We nemen de route van hoed naar goed, van onszelf beschermen en be-hoeden naar ons écht goed voelen. En het succes van onze onderneming daar een gevolg van laten zijn (in plaats van andersom).

Grote en kleine hoeden. Kleurrijke en grijze hoeden. Hoge en platte hoeden. Opvallende en discrete hoeden. Vrouwen- en mannenhoeden… Hoeden zijn er in alle maten, vormen, geuren en kleuren. Zoals er ook mensen zijn in alle maten, vormen, geuren en kleuren. Hoeden worden gebruikt om ons te be-hoeden.

Ben jij je ervan bewust welke hoed jij draagt en waarom?

  • Draag jij jouw hoed ter bescherming tegen weersomstandigheden? … en/of ter bescherming van jezelf, van jouw kwetsbaarheden?
  • Draag jij je hoed als versiering, om je mooi te maken?… en/of om je mooier voor te doen dan wat je doet, dan hoe je je echt voelt?
  • Draag jij je hoed om iets wat niet gezien mag worden (bijvoorbeeld een kalend hoofd? 😊) te verstoppen/ aan het zicht te onttrekken? … en/of om jezelf te verstoppen of problemen uit de weg te gaan?
  • Draag jij je hoed om deel uit te maken van een bepaalde groep?… en/of heb jij je hoed nodig om een identiteit te hebben? Wie ben jij nog zonder je hoed?
  • Draag jij jouw hoed om een bepaalde stand of functie te tonen?… en/of gebruik jij je hoed om macht, status, succes of impact te hebben?
  • Zegt jouw hoed iets over je sociale afkomst, over jouw roots? … en/of voel jij je door het dragen van je hoed beter of minder dan een ander?
  • Zegt jouw hoed iets over je geloofsovertuigingen? … en/of weet jouw hoed het beter dan een andere hoed?

Geen accessoire heeft zo'n eigen karakter en zoveel allure als de hoed. Het opzetten van een hoed kan maken dat je houding verandert, dat je bewegingen veranderen, dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt, …

Wil jij ontdekken welke hoed jij draagt? Wil je ontdekken waartegen je je be-hoedt met je hoed? Wil je begrijpen waarom een ander een andere hoed draagt? Wil je ontdekken waarom een ander zich tegen iets anders be-hoedt met zijn hoed? Krijg je last van je hoed? Begint je hoed te wegen? Levert je hoed niet meer het gewenste resultaat of de gewenste bescherming op?

Draag jij veel hoeden, ... dan draagt jouw bedrijf die ook. Kies jij voor je persoonlijke groei? Dan vloeit professionele groei hier als vanzelf uit voort.

Ontwikkel jezelf en je bedrijf via de route SELF management.

Schrijf je nu in.

Ken jij jezelf echt goed? Ken jij je hoed goed? Stelde je jezelf al eens de vraag: Wie ben ik werkelijk in mijn kern, aan de basis? Wie ben ik zonder mijn hoed op? Waarom ben ik zo snel kwaad of geïrriteerd? Waarom reageer ik altijd zo impulsief? Waarom kan ik niet om met falen? Waarom heb ik angst om te spreken voor een groep? Waarom probeer ik altijd te bemiddelen? Waarom neem ik niet sneller beslissingen? Waarom ga ik het conflict telkens uit de weg? …

Kortom, weet jij waarom je doet wat je doet? Ben je je bewust van de drijfveren van je doen en laten? Kom en ontdek hoe jij — en ook een ander — denkt, voelt en reageert. Vanuit diepgaande inzichten, wijzen we je de weg om lost te komen van automatische, belemmerende patronen en reacties. We bieden je de inzichten om je te ont-wikkelen van waar je in-gewikkeld zit.

Persoonlijke groei en professionele groei gaan hand in hand. Het is namelijk je persoonlijkheid die je doen en laten bepaalt, die zorgt voor jouw successen, die bepaalt waar je stress van krijgt en hoe je ermee omgaat. Zo ervaart een dominant persoon stress als hij voelt dat hij geen impact heeft op zijn omgeving of team. Een conflictvermijdend persoon ervaart echter stress als er confrontaties in de lucht hangen. Een heel andere bron van stress. Die vraagt om een heel andere aanpak.

Inzicht krijgen in jouw thema’s en hier actief mee aan de slag gaan, is dan ook noodzakelijk wil je productiever zijn op lange termijn en echt geluk ervaren. Iedereen ziet écht een andere werkelijkheid. Iedereen ziet ‘de’ werkelijkheid vanuit zijn bril, zijn hoed, zijn filter. De filter van onze persoonlijkheid, onze ervaringen, onze overtuigingen. Omwille van het feit dat we ons niet bewust zijn dat iedereen werkelijk een andere werkelijkheid ziet, zijn relaties en communicatie de grootste bronnen van stress. En dit belemmert de gezonde groei van jouw onderneming.
‘Iedereen is anders’, we zeggen dit zo gemakkelijk. Maar handelen we hier ook naar? Heel vaak willen we dat een ander is zoals wij willen dat hij/zij is. Of hoe snel koppel je niet je eigen adviezen, ervaringen en verhalen aan het verhaal van iemand anders? Om een antwoord te krijgen op al deze vragen laten we je kennismaken met het enneagram.

Vanuit deze kennis creëer je begrip en vooral mildheid tegenover jezelf én tegenover anderen, wat op zich dan weer de onderlinge relaties en communicatie bevordert. We worden minder streng tegenover onszelf en onze omgeving, we verdragen meer, we kunnen al eens glimlachen met onze ‘irritaties’ en gaan anders kijken naar bepaalde gedragingen en reacties.
Het enneagram is dus een heel ruim, dynamisch en flexibel model. De persoonlijkheidsbeschrijvingen in dit systeem zijn zeer doeltreffend en praktisch bij het in kaart brengen en ‘afstemmen’ van menselijke verhoudingen zowel in werksituaties als privé. De afgelopen jaren hebben talloze human ressource managers, personeelsfunctionarissen en andere leidinggevenden ontdekt dat het enneagram een waardevol instrument is bij het nemen van beleidsbeslissingen, het vormen van teams, het voeren van evaluatieprocessen en het oplossen van uitdagingen.
Kortom, tijdens de route Selfmanagement bieden we je een arsenaal aan inzichten en een diepgaande wegwijzer om je te ont-wikkelen uit je beschermingslagen en de weg van persoonlijke en professionele groei te gaan. Het 3 maanden online ondersteuningspakket via de Kompas voor onderweg app zorgt er voor dat je de opgedane inzichten nadien ook effectief integreert in je dagelijkse leven, zowel privé als professioneel. Een echt ont-wikkelingstraject dus...

Deze route bestaat uit:

Prijs per route: €490,- (exclusief 21% BTW).

Via de KMO portefeuille betaal je nog slechts €294,- (excl. btw) voor de volledige route.

Heb je onze app al?