LEER ZELF VISSEN

We leven in tijden waar het allemaal snel moet gaan. We willen snel resultaat zien. We willen kant-en-klare oplossingen. Het mag niet veel moeite kosten. We komen onszelf hier echter ook massaal in tegen. We lopen onszelf, vaak letterlijk, voorbij. We lopen met ons hoofd tegen de muur. Hoe meer we naar snelle oplossingen zoeken, hoe groter het chronische probleem wordt. De benadering van het probleem is immers het probleem.

We kunnen niet meer om onszelf heen. We hebben nood aan vertraging. Nood aan écht contact. Nood aan terugkeer naar de essentie. Naar onze essentie. Persoonlijke groei kan zeker ook snel gaan, maar het eindigt nooit. Het is een levenslang proces. Een proces waarbij het erop aankomt te ‘leren vissen’ in plaats van ‘vis te kopen’.

Onze westerse maatschappij doet er alles aan om ons te doen geloven dat de oorzaak van onze problemen buiten onszelf ligt. Als de oorzaak van je probleem buiten jezelf ligt, kan de oplossing ervan ook alleen maar van buitenaf komen. Op deze manier wordt veel ‘vis verkocht’. 'Eén vis krijgen' heeft snel effect, maar werkt slechts op korte termijn. Zelf 'leren vissen' is een trager proces. 'Leren vissen' is een investering op lange termijn. Zie dit ‘leren vissen’ als een stevige basis om je leven lang 'vis mee te vangen'. Het aanbod van Compagnon de route heeft tot doel jou te leren vissen.

Als compagnon bieden we je verschillende ‘visvijvers’ aan:

  • Maak leven (terug) simpel met onze mini-route van overdrive naar drive. Dat zijn 4 videos, 4 eye-openers, 4 take-a-ways. Helemaal gratis. Breng jouw eigen toerenteller in kaart en ga terug aan het stuur van je eigen leven staan.
  • Beluister één van onze webinars en ontdek onder meer met welke 5 knopen je in de knoop kan geraken, hoe je jouw oerpotentieel (her)activeert en dat je altijd een keuze hebt.
  • Volg de blog van Barbele waarin ze je inspireert om jouw eigen leven als jouw beste coach te leren lezen en gebruiken.
  • Lees het boek Leven is simpel, maar niet altijd gemakkelijk… waarin Barbele je toont hoe simpel leven kan zijn, ook al is hét leven niet altijd gemakkelijk. Het boek vertrekt vanuit concrete, herkenbare situaties en biedt je heel wat onderbouwde, concreet toepasbare, inzichten aan.
  • Of geef jezelf meteen een stevig fundament waar je je leven lang op kan terugvallen met ons uniek jaartraject (voor particulieren | bedrijven).


Plan hier jouw route

Heb je onze app al?