RouteENERGY MANAGEMENT

Vanuit een holistische visie biedt Compagnon de route je drie krachtige Routes voor onderweg aan. Elke route kan 1 maal per jaar gevolgd worden via onze open kalender.

Wil jij de stress die je verlamt, je moe maakt en opjaagt ombuigen in een gezonde spanning die je drive en energie geeft?
Wil jij niet wachten tot het te laat is maar preventief aan de slag gaan?
Wil jij dé inzichten en tools meekrijgen om in een minimum aan tijd het maximum aan energie uit jezelf, je bedrijf of je team te halen?
Wil jij dit alles horen van iemand die zelf ondernemer is en al wat ze brengt zelf ervaren heeft?​

Hoewel een gezonde dosis stress nodig is om je tot actie aan te zetten, functioneert een grote meerderheid vanuit een chronische stresstoestand die net het omgekeerde effect heeft. Nek- en rugklachten, slaapklachten, spierpijnen, meer fouten maken, concentratieproblemen, een constant opgejaagd gevoel, je moe en futloos voelen, je energie, enthousiasme en doelen verliezen, … zijn nog maar enkele signalen dat chronische stress zijn sporen nalaat. We zien dit alles onder andere vertaald in de enorme stijging van het aantal burn-outs. We kunnen hier niet meer naast kijken. Energiemanagement is dan ook cruciaal om efficënt, effectief, rendabel, vitaal, gefocust en rustig te blijven.​

Voor wie?

Deze opleiding is gericht naar zaakvoerders, leidinggevenden en werknemers die het maximum aan energie, efficiëntie én rust uit zichzelf, hun bedrijf en medewerkers willen halen.

Doel

Jouw stressbelasting en stressbelastbaarheid bepalen de impact van stressfactoren op jouw welzijn en functioneren. Tijdens deze route daalt je stressbelasting en verhoogt vooral je stressbelastbaarheid. Met als resultaat: (delete the word 'nog') meer energie, efficiëntie en tegelijkertijd innerlijke rust.

De focus van de route ENERGY management ligt op je draagkracht vergroten. We leggen de link naar persoonlijke groei en het transformeren naar stressbronnen. Deze thema’s komen tevens uitgebreider aan bod in de seminaries SELF en MIND management.

Deel 1: 'Stress should be a powerful driving force, not an obstacle'

 • Wat is stress? Positieve of negatieve stress? Welke impact heeft het? Welke soorten stress bestaan er? Welke signalen? Hoe herken je het?
 • Wat is burn-out en wat is het niet?
 • Jouw persoonlijke stressbeeld in kaart brengen.
 • Wat kan je eraan doen: een totaalaanpak wordt in kaart gebracht

Deel 2: 'It's not about time-management, it's about energymanagement'

Ons prestatievermogen wordt grotendeels bepaald door onze vitaliteit. Energie ligt aan de basis van onze vitaliteit. Chronische stress is echter een enorme energierover en heeft dus rechtstreeks impact op ons prestatievermogen. Energie ligt ook aan de basis van onze alertheid, denk- en concentratievermogen. De kwaliteit van ons werk wordt niet zozeer bepaald door het aantal uren dat je erin investeert, des te meer door de hoeveelheid energie die je in je werkuren steekt. Niet tijd, maar energie is je kostbaarste middel!

 • Van tijdsbeheer naar energiebeheer
 • Wat zijn de natuurlijke recuperatiemechanismen en hoe pas je deze concreet in je dagelijkse leven toe?
 • Hoe je fysieke, emotionele en mentale batterijen opladen? Krachtige fysieke, emotionele en mentale energizers.
 • Hoe negatieve stress ombuigen in positieve energie?

Deel 3: 'Get in control of your stress, before stress gets in control of you'

Naast het opladen van je energie, is het beperken van onnodig energieverlies ook een zeer belangrijk onderdeel binnen stressmanagement. De meeste stress komt voort uit zaken waar we onbewust mee bezig zijn en waar we ook continu energie in verliezen.

 • Bewust worden van je persoonlijke bewuste en onbewuste energierovers.
 • Hoe je werkdag afsluiten?
 • Hoe een evenwicht creëren tussen ontladen en laden?
 • Hoe energie winnen door er minder te verliezen?

Kortom, tijdens dit seminar bieden we je een arsenaal aan inzichten, tools en vaardigheden om zowel je fysieke, emotionele als mentale energie te vergroten. Het 90 dagen traject nadien via de Kompas voor onderweg app zorgt er bovendien voor dat je de opgedane inzichten ook effectief integreert in je dagelijkse leven, zowel privé als professioneel. ​

Heb je onze app al?